Σιάτσου, η καρδιά του αγγίγματος

//Σιάτσου, η καρδιά του αγγίγματος

Της Ναταλίας Κωστοπούλου (Δασκάλας & ασκούσας το Σιάτσου)

Από πολύ μικρή ηλικία είχα νιώσει το πόσο άμεσα, και όχι λεκτικά, μπορούσα να επικοινωνήσω την αγάπη μου για τους συγγενείς μου μέσω του αγγίγματος. Τους έκανα μασάζ!

Αργότερα σπουδάζοντας και εξασκώντας επαγγελματικά το Σιάτσου άρχισα να κατανοώ σταδιακά την ολογραφική φύση του αγγίγματος. Δηλαδή τη στιγμή που ο δότης θα αγγίξει τον δέκτη συμπεριλαμβάνεται η ολότητα του καθενός!

Το βίωμα του αγγίγματος στο Σιάτσου έχοντας την εσωτερική ευθυγράμμιση, το άνοιγμα της αντίληψης και τη σύνδεση του χάρα/hara (κέντρο της κοιλιάς) με τη γη και τον ουρανό είναι τόσο πολυεπίπεδο και πολυμορφικό που για να το επικοινωνήσω διανοητικά θα ήταν σα να θέλω να χωρέσω έναν ωκεανό σε ένα μπουκάλι. Παρ’ όλ’ αυτά θα προσπαθήσω να πω κάτι για αυτό το «μπουκάλι», το δείγμα της ολότητας.

Ο τρόπος που υπάρχω με το μη νοητικό «είναι» μου είναι καθοριστικός γι’ αυτό που θα επακολουθήσει του αγγίγματος μου, το ίδιο ισχύει και για τη δεχόμενη που θα δεχτεί το άγγιγμα μου.

Πρόκειται για έναν ενεργειακό αλλά φυσικά και σωματικό διάλογο που εμπεριέχει: το σώμα μας, τους περιορισμούς μας, τη νόησή μας, τις προθέσεις μας, τα τραύματά μας, τους πόνους μας, τις πεποιθήσεις μας, την αλήθεια και το ψέμα μας, την πνευματικότητά μας, τον διαχωρισμό και τη σύνδεση με το Όλον!

Όσες/οι δουλεύουν χρόνια (ίσως και λιγότερο) θα έχουν παρατηρήσει ότι σχεδόν με έναν μαγικό τρόπο οι άνθρωποι που μας έρχονται για Σιάτσου συχνά έχουν κάτι κοινό με εμάς η με κάποιον πολύ κοντινό μας.

Αυτή είναι η έλξη του ομοιοσυντονισμού που βοηθάει δότη και δέκτη να εξελιχτούν μέσω του αγγίγματος – του αγγίγματος που συνδέεται με το χάρα/hara, το οποίο είναι συνδεδεμένο με τη μητέρα Γη και μέσω του κεντρικού μας άξονα δίνει από την καρδιά και το Shen (πνεύμα της καρδιάς κατά την κινεζική φιλοσοφία) την ουσία που προάγει και θρέφει το κάθε θεραπευτικό στάδιο.

Όπως μας διδάσκουν οι αρχαίοι Κινέζοι στο κέντρο κάθε παλάμης μας βρίσκεται ενεργειακά μια καρδιά όμοια με αυτή στο στέρνο μας. Είναι αυτές οι καρδιές που φτιάχνουν τις γέφυρες που συνδέουν μέσα σε κάθε άνθρωπο όλα του τα ραγισμένα και αποκομμένα μέρη προάγοντας έτσι την υγεία, την ισορροπία και την αγάπη.

Κοιτώντας λοιπόν τον κόσμο ολογραφικά καταλαβαίνουμε ότι κάθε άγγιγμα φέρει μέσα του όλη την ύπαρξή μας και όλη την ιστορία μας, αλλά και όλη την ύπαρξη και ιστορία του ανθρώπου που αγγίζουμε.

Η λογική μέσα σε αυτή τη μαγική σύζευξη είναι αδύνατο να συμμετέχει πλήρως γιατί οι συνδέσεις είναι άπειρες! Υπάρχει όμως μια γειωμένη συνειδητότητα και μια ξεκάθαρη πρόθεση αγάπης και σεβασμού μέσα σε κάθε άγγιγμα που μας υπενθυμίζει τη σοφία και την ευχαρίστηση του σώματος, της γνώσης του ποιοι πραγματικά είμαστε και της χαράς της εδώ ζωής. Αυτό είναι και η τροφή που θα θρέψει το κάθε στάδιο που βρίσκεται ο δότης και δεκτής ώστε να αναπτυχτούν σωματικά, ψυχικά, και πνευματικά ο καθένας στο χρόνο του.

* Από την αντίστοιχη παρουσίαση στην 1η Διημερίδα Σιάτσου (Ιανουάριος 2019)

Στοιχεία επικοινωνίας:

nataliakostopoulou@gmail.com

Kostopoulou.wordpress.com

FB Natalia Kostopoulou

2021-06-11T11:32:56+00:00