4ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Σιάτσου, Κιένταλ / 9-12 Οκτωβρίου 2014

//4ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Σιάτσου, Κιένταλ / 9-12 Οκτωβρίου 2014

Αγαπητοί Φίλοι του Σιάτσου,

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το 4ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Σιάτσου θα γίνει φέτος από τις 9 έως τις 12 Οκτωβρίου στην πόλη του Κιένταλ, στην Ελβετία. Όπως κάθε χρόνο θα υπάρχει ένα κεντρικό θέμα καθώς επίσης παράλληλες ομιλίες και σεμινάρια και για άλλα βασικά θέματα του Σιάτσου. Θα είναι για άλλη μια φορά ένα συναρπαστικό συνέδριο με ένα ευρύ και πολύ ενδιαφέρον φάσμα θεμάτων.

Η διεθνής ομάδα των ομιλητών αποτελείται από τους Wilfried Rappenecker (D), Carola Beresford –Cooke (UK), Bill Palmer (UK), Pia Staniek (D), Mike Mandl (A), Tatjana Rutonic (HR), Reter Itin (CH), Meike Kockrick (D), Diego Sanchez (UR), Tereza Handland (UK), Graeme Docherty (DK), Gabriella Poli (I), Frank Seeman (D), Barabara Ettler (CH), Wolfgang Loffer (A), Marianna Lazana (GR), Nicolas Pole (UK), Mudra Wurm (D), Daniel Shcneitter (CH).

Το κεντρικό θέμα αυτού του Συνεδρίου θα είναι «Το Σιάτσου σαν Επάγγελμα» και θα περιλαμβάνει ερωτήματα που έχουν πολλοί ασκούντες, για παράδειγμα: «Θα μπορούσα να έχω το Σιάτσου σαν βασικό επάγγελμα; Μπορώ να έχω ένα ικανοποιητικό εισόδημα ώστε να μπορώ να ζήσω ασκώντας το Σιάτσου;»

Το θέμα έχει προετοιμασθεί στο διαδύκτιο σε ένα φόρουμ, στα Αγγλικά και τα Γερμανικά

www.esc-forum.com. Σκοπός του είναι να εντοπισθούν τα ζωτικά θέματα που σχετίζονται με το  Σιάτσου σαν επάγγελμα, ποιές είναι οι πιθανές απαντήσεις και λύσεις σε αυτά τα θέματα και πως μπορούν γίνουν πράξη. Σε αυτό το συνέδριο αυτό είναι το κεντρικό θέμα που θα συζητηθεί και τις 4 ημέρες.

Στο φόρουμ, διεθνείς δάσκαλοι προσφέρουν τις απόψεις και την εμπειρία τους για το βασικό θέμα. Ο Mike Mandle και ο Wilfried Rappenecker έχουν ήδη ανεβάσει δυο εκτενή άρθρα που αφορούν το ερώτημα: «Τί το ιδιαίτερο έχει το Σιάτσου;». Ο Bill Palmer  θέτει την ερώτηση: «Πως θα εξηγούσαμε πολύ απλά και σύντομα τί είναι το Σιάτσου σε μια κοινωνική ή φιλική συνάντηση;»

Αυτή τη στιγμή γίνεται μια συζήτηση για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε το προφίλ του Σιάτσου στο Διαδύκτιο γιατί πλέον όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν ασκούντες μέσω ΄Ιντερνετ.

Το θέμα «Το Σιάτσου σαν καριέρα» θα ξετυλιχθεί σαν ένα κόκκινο νήμα, μέσα από όλα τα δρώμενα του συνεδρίου. Γι΄ αυτό λοιπόν, θα παρακαλούσαμε να συμμετάσχετε σε αυτό το φόρουμ και να μοιραστείτε τις σκέψεις και τις απόψεις σας γι’ αυτό στους επόμενους μήνες.

Συνοδευτικά και συμπληρωματικά αυτού του «κυρίως θέματος» έχουμε οργανώσει πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις, σεμινάρια και διαλέξεις που αφορούν τα παρακάτω θέματα και την πρακτική εφαρμογή τους:

  •  «Θέματα από μια Κλινική Σιάτσου: «Βρίσκοντας εσωτερική γαλήνη» –Σιάτσου με ανθρώπους  που υποφέρουν από στρες με παράδειγμα τα προβλήματα ύπνου.
  • «Κεφάλι, αυχένας και ώμοι» – Σιάτσου στο κεφάλι, τον αυχένα και τους ώμους με παράδειγμα καταστάσεις ακαμψίας ή δυσκαμψίας του αυχένα, πονοκεφάλους, ημικρανίες και εμβοές.
  • «Μαθαίνοντας το πώς να αντιμετωπίζουμε τις αλλαγές» – Σιάτσου με ανθρώπους που βρίσκονται σε μια σημαντική φάση αλλαγής στη ζωή τους όπως για παράδειγμα εμμηνόπαυση, συνταξιοδότηση, διαζύγιο.
  • «Σιάτσου σε καθιστή θέση, Σιάτσου σε κρεββάτι», όπου συμπεριλαμβάνεται και Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Είναι η άσκηση του Σιάτσου σε καρέκλα ή κρεββάτι ένας έγκυρος εναλλακτικός τρόπος εφαρμογής του, σε επαγγελματικό επίπεδο; Και «Συνεχίζει να είναι Σιάτσου;»
  • «Εφαρμογή του Σιάτσου σε ιδρύματα»– προκλήσεις και πιθανότητες – Ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Ποιες επαγγελματικές δεξιότητες απαιτούνται για να δουλέψουμε με ανθρώπους με τέτοιου είδους προβλήματα;»
  • «Βασικές αρχές του Σιάτσου» – Τί σημαίνει το άγγιγμα στο Σιάτσου; Τί είναι θεραπεία και πώς συμβαίνει?

Γραφτείτε στην ιστοσελίδα του φόρουμ www.esc-forum.com ή στο www.facebook.com/europeanshiatsuconference για να συζητήσετε μαζί μας ή/και να κάνετε τις δικές σας ερωτήσεις. Η συμμετοχή και η προσφορά της εμπειρίας και των απόψεων σας στο φόρουμ είναι σημαντική για την ζωντάνια των συζητήσεων. Από τη μια σίγουρα θα ωφεληθείτε  προσωπικά από αυτήν και από την άλλη θα υποστηρίξετε την ανάπτυξη του Σιάτσου στην Ευρώπη. Τα νέα μας θα παρουσιάζονται και στο facebook.

Μπορείτε επίσης να μάθετε περισσότερα για τα βασικά θέματα και τις ομιλίες του Συνεδρίου στην ιστοσελίδα: www.esc-kiental.com  ή να γραφτείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο.

Ελάτε και εσείς  μαζί με τους ασκούντες και μαθητές του Σιάτσου από όλη την Ευρώπη στο Κιένταλ τον Οκτώβριο του 2014. Είμαστε σίγουροι ότι και αυτό, όπως και τα προηγούμενα Συνέδρια, θα είναι ένα εντυπωσιακό σημείο του Ευρωπαϊκού Σιάτσου.

Σας ευχόμαστε συνεχή επιτυχία για το 2014.

Με εκτίμηση,

Wilfried Rappenecker και η ομάδα οργάνωσης

2018-04-14T12:08:01+00:00