Ανασκόπηση των εκδηλώσεων Οκτώβριος 2018 / Μήνας Ενημέρωσης και Διάδοσης του Σιάτσου

//Ανασκόπηση των εκδηλώσεων Οκτώβριος 2018 / Μήνας Ενημέρωσης και Διάδοσης του Σιάτσου

Μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Σιάτσου οργάνωσαν και συμμετείχαν όλον τον Οκτώβριο σε εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση του κοινού για το Σιάτσου και τα οφέλη του.

Συνολικά συμμετείχαν 27 Ασκούντες Σιάτσου – Μέλη της ΕΛ.Ε.ΣΙ. και πρόσφεραν 160 συνεδρίες!!!

“Διάβασα την παρουσίαση του έργου σας για τον Μήνα Ενημέρωσης του Σιάτσου. ‘Εχετε πετύχει κάτι πολύ δύσκολο, ομαδικότητα, εμπιστοσύνη, συντονισμό. Τα ένιωσα όταν ήμασταν 8 άτομα στο δωμάτιο! Καλή συνέχεια.”, Ελένη Ευτυχίδου, γιατρός αναισθησιολόγος, εθελόντρια στο Β! ΚΑΠΗ Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης

Οι εκδηλώσεις ημερολογιακά και ανά περιοχή:

Κρήτη – Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, 16:30 – 20:00

Ηράκλειο

5-elements

«Η Έλσα Τσιρανίδου ως συντονίστρια και  η  Μαρία Παντερή προσφέραμε Σιάτσου σε 16 άτομα. Όλοι είπαν ότι τους άρεσε το Σιάτσου και ότι ξεπερνούσε τις προσδοκίες τους. Γενικά σηκώνονταν από το φουτόν πιο ανακουφισμένοι και χαλαρωμένοι. Κάποια από τα σχόλια ήταν: “Πω πω, μου έφυγε όλη η ένταση, δεν το πιστέυω”, “Νιώθω σαν να έφυγε ένα βάρος” , “Έπεσε η ένταση και η νευρικότητα που είχα”,  “Χαλάρωσα πολύ”.»

‘Ελσα Τσιρανίδου
Ασκούσα Σιάτσου – Πιστοποιημένο μέλος ΕΛ.Ε.ΣΙ.

 

Αθήνα

Σάββατο 6 Οκτωβρίου, 11:30  – 14:30

ΚΕΘΕΑ

«Η Μαρία Γρυλλάκη ως συντονίστρια, η Αλεξάνδρα Λιώνη και η Παναγιώτα Πολυχρόνη-Giannino προσφέραμε Σιάτσου σε εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ, στα γραφεία του «ΚΕΘΕΑ ΠΛΕΥΣΗ» στον Χολαργό. Από την πλευρά του ΚΕΘΕΑ συντονίστρια ήταν η Αναστασία Βλαχογεωργάκη, η οποία είχε φροντίσει να φιλοξενηθεί η προσφορά μας με περίσσια περιποίηση.  Δέχτηκαν Σιάτσου 4 εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ, 3 γυναίκες και 1 άνδρας, με πολύ θετική αντιμετώπιση και εντυπώσεις και συζητήσαμε πολύ για το Σιάτσου και το τι μπορεί να προσφέρει σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Από την χαρά της επικοινωνίας και του όλου γεγονότος, η Μαρία Γρυλλάκη εμπνεύστηκε το  «Σιάτσου: Κοινωφελής Δικτύωση», ένα Πρόγραμμα Εθελοντικής Παροχής Σιάτσου, κατά το οποίο Πιστοποιημένα Μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Σιάτσου θα παρέχουν 1 συνεδρία ανά μήνα σε κάθε εργαζόμενο του ΚΕΘΕΑ, που επιθυμεί να το γνωρίσει ή το χρειάζεται. Νιώσαμε όλοι πολύ όμορφα, φάγαμε τα καλούδια που είχε ετοιμάσει η Αναστασία, ήπιαμε το τσάι μας, φωτογραφηθήκαμε και ολοκληρώθηκε έτσι μια όμορφη προσφορά.»

Μαρία Γρυλλάκη
Ασκούσα Σιάτσου – Ταμίας του Δ.Σ. της ΕΛ.Ε.ΣΙ.

 

Κυριακή 7 Οκτωβρίου, 11:00 – 14:00

Flow Taiji Center

«Η Μαρία Γρυλλάκη ως συντονίστρια και η Άννα Μανταδάκη προσφέραμε Σιάτσου σε 10 νέους ενδιαφερόμενους, που πολύ το ευχαριστήθηκαν!!!! Η Αντιγόνη Ελεφάντη πρόσφερε τη βοήθειά της ενημερώνοντας τους ενδιαφερόμενους (ενώ περίμεναν τη σειρά τους) για το κοινωφελές έργο της ΕΛ.Ε.ΣΙ. και φυσικά για το Σιάτσου. Υπέροχη εμπειρία στο φιλόξενο και δημιουργικό χώρο του Δημήτρη Τσολακίδη που τον ευχαριστούμε πολύ!!»

Μαρία Γρυλλάκη
Ασκούσα Σιάτσου – Ταμίας του Δ.Σ. της ΕΛ.Ε.ΣΙ.

 

 Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, 16:00 – 20:00

Satoriland

«Η εκδήλωση στο Satoriland εξελίχθηκε όμορφα. Οι δεχόμενοι ήταν πιο ανοικτοί συγκριτικά με πέρυσι. Η Αντιγόνη Τσεγγελή ως συντονίστρια και οι Δήμητρα Ξύδη, Αμυγδαλιά Ξυνέλη, Αλεξάνδρα Λιώνη και Αντιγόνη Ελεφάντη δουλέψαμε ταυτόχρονα και προσφέραμε συνολικά 11 συνεδρίες και ενημερώσαμε για το Σιάτσου. Η εμπειρία ήταν ακόμη καλύτερη από πέρυσι, όσον αφορά τις ασκούσες, περισσότερη οργάνωση, περισσότερη ησυχία, περισσότερη σύνδεση. Μία γλυκειά «θεραπευτική» ατμόσφαιρα ανάμεσα μας. Feedback από δεχόμενη: «Το Σιάτσου είναι το μέσον να ταξιδέψεις όχι μόνο προς τα “Μέσα” μα και προς τα “Πάνω! Είναι ένα ταξίδι σε αισθήσεις πρωτόγνωρες, μια σωματική, πνευματική και ψυχική εμπειρία ανάτασης. Ευχαριστώ την ΕΛ.Ε.ΣΙ. γι αυτήν την ξενάγηση.» Νάνσυ Χάλαρη.

Αντιγόνη Τσεγγελή
Ασκούσα Σιάτσου – Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛ.Ε.ΣΙ.

 

Σάββατο 13 Οκτωβρίου, 16:00 – 20:00

Athens Zen Center

«Αυτή η εκδήλωση πήρε «σάρκα και οστά» χάριν της συμμετοχής 10 συναδέλφων, των Ιπποκράτη Δελβερούδη, Μάρας Παπαθανασίου, Κυριακής Φραντζή, Μαρίας Κόκορη, Αλεξάνδρας Λιώνη, Έλενας Χριστοπούλου, Κατερίνας Μαρτίνου, Αντιγόνης Ελεφάντη και Νώντα Θεοφίλου και της Παναγιώτας Πολυχρόνη-Giannino, που είχε και τον συντονισμό

,  των ανθρώπων που ήρθαν να δεχτούν Σιάτσου, της υποστήριξης του Zen Center Athens και, βέβαια, την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Σιάτσου.  Ιδιαίτερα, ευχαριστώ τον καλό μου φίλο Αλέξανδρο Ρεκλείτη, που αφιλοκερδώς βιντεοσκόπησε το πρώτο γκρουπ που δέχτηκε Σιάτσου και, επίσης, αφιλοκερδώς θα φτιάξει το βίντεο προς όφελος της ΕΛ.Ε.ΣΙ. Επίσης, ευχαριστώ θερμά τη Βασιλική Πολυχρόνη για την ειλικρινή της διάθεση να προσφέρει γραμματειακή υποστήριξη κι έτσι ήμουν ήσυχη να συγκεντρωθώ στις συνεδρίες που είχα να κάνω. Στην αρχική πρόσκληση για την εκδήλωση στο Zen Center Athens είχα γράψει ότι  “Θα κάνουμε ένα πείραμα όσοι μαζευτούμε: θα κάνουμε συγχρόνως μια συνεδρία Σιάτσου για να νιώσουμε την επίδραση του συντονισμένου ενεργειακού πεδίου στο αποτέλεσμα της δουλειάς μας.” Πραγματικά το καταφέραμε! Συγχρονιστήκαμε, συντονιστήκαμε μεταξύ μας, δουλέψαμε ήσυχα με σεβασμό προς τους διπλανούς μας και το αποτέλεσμα ήταν ότι όλες κι όλοι που συμμετείχαμε, το ευχαριστηθήκαμε! Η συνάδελφος Αλεξάνδρα Λιώνη ανάμεσα στα άλλα σχολίασε «Πώς τόσοι ξένοι μεταξύ τους άνθρωποι, άγνωστοι, σε τόσο μεγάλο χώρο,σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μπόρεσαν να δημιουργήσουν συναισθήματα ασφάλειας, εμπιστοσύνης, αφήματος, απελευθέρωσης, επικοινωνίας, σύνδεσης………!!!». Συνολικά κάναμε 18 συνεδρίες Σιάτσου. Το feedback που μας έδωσαν οι άνθρωποι είναι πολύ συγκινητικό. Απάντησαν ανώνυμα στις παρακάτω 2 ερωτήσεις:

– Και τι είδους εμπειρία ήταν η εμπειρία που είχατε από το Σιάτσου;
– Και υπάρχει κάτι άλλο γύρω από αυτή την εμπειρία;
(
Τις απαντήσεις των feedback θα τις βρείτε εδώ)

Παναγιώτα Πολυχρόνη-Giannino
Ασκούσα Σιάτσου – Γ. Γραμματέας του Δ.Σ. της ΕΛ.Ε.ΣΙ.

 

Αίγινα – Σάββατο 13 Οκτωβρίου, 18:30 -20:30

Σύλλογος Γυναικών Αίγινας

« Η ομιλία μου-παρουσίαση στην Αίγινα στο Σύλλογο Γυναικών εξελίχθηκε σε μία πολύ ενδιαφέρουσα για εμένα εμπειρία. Παρουσίασα σε power point όλη την βάση του Σιάτσου και της ολιστικής θεώρησης του ανθρώπου μαζί με την εξήγηση της συμπληρωματικής αγωγής υγείας γενικότερα για την πρόληψη της υγείας και «συνάντησής» της με τη Δ.Ιατρική. Το κοινό ήταν γυναίκες ηλικίας άνω των 55 ετών. Μετά την παρουσίαση μιας συνεδρίας με δεχόμενη απο το κοινό, έγιναν ερωτήσεις και συζήτηση, έδωσε feedback η δεχόμενη και όλοι γενικότερα έμειναν ενθουσιασμένοι από αυτά που άκουσαν. Αυτό που αποκόμισα ήταν το κουράγιο που αισθάνθηκα ότι ένιωσαν ότι υπάρχει τεκμηριωμένος τρόπος για συμπληρωματική αγωγή υγείας στη φαρμακευτική τους αγωγή.  Ακόμη τόνισα το μέγεθος και την έκταση των σπουδών ενός Ασκούντα Σιάτσου και προέτρεψα να μην  ντρέπονται να ζητούν τα διαπιστευτήρια των Εναλλακτικών και Συμπληρωματικών Αγωγών Υγείας. Ως νησί που έρχονται διάφοροι και οικειοποιούνται ειδικότητες wellness χωρίς κατάρτιση, ανταποκρίθηκαν θετικά σε αυτή την αναφορά και ένιωσαν προστασία και εμπιστοσύνη.»

Αντιγόνη Τσεγγελή
Ασκούσα Σιάτσου – Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛ.Ε.ΣΙ.

 

Αθήνα

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, 12:30-15:30

Yin Yang Balance

«Η Ηλέκτρα Γενούζου ως συντονίστρια, η Γιάννα  Αθανασοπούλου, η Έλενα Τζομάκα και η Αντιγόνη Ελεφάντη προσφέραμε Σιάτσου σε 23 άτομα! Το feedback ήταν θετικό και υπήρχε ενθουσιασμός για το πόσο ξεκούραστοι και ήρεμοι ήταν μετά.»

Ηλέκτρα Γενούζου
Ασκούσα Σιάτσου – Πιστοποιημένο μέλος ΕΛ.Ε.ΣΙ.

 

Σάββατο 20 Οκτωβρίου, 15:00-18:00

Shu Ren Kan Aikido Dojo

« Στην εκδήλωση στο Shu Ren Kan Aikido Dojo συμμετείχαν η Κωνσταντία Γκέλου, η  Έλενα Χριστοπούλου, η Κατερίνα Κτενοπούλου, η Αμυγδαλιά Ξυνέλη, η Δήμητρα Ξύδη, η Αλεξάνδρα Λιώνη και ο Νώντας Θεοφίλου και μας βοήθησε πάρα πολύ στην οργάνωση η Μαρία Ιωάννου. Κάναμε συνολικά 21 μίνι συνεδρίες! Από τη δικιά μου αίσθηση και απ΄ ό,τι συζητήσαμε πήγε πάρα πολύ καλά. Όσοι δέχτηκαν ήταν πολύ ενθουσιασμένοι! Μάλιστα κάποιος πρότεινε να επαναληφθεί κάτι ανάλογο επί πληρωμή για να προσφέρει συνεδρίες Σιάτσου στους υπαλλήλους της επιχείρησής του! Το σκεφτόμαστε…»

Νώντας Θεοφίλου
Ασκών Σιάτσου – Πιστοποιημένο Μέλος ΕΛ.Ε.ΣΙ.

 

Σάββατο 20 Οκτωβρίου, 16:00 -20:00

Synthesis Center Athens

«Η Ευαγγελία Κούλογλου ως συντονίστρια και η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη και η Παναγιώτα Πολυχρόνη-Giannino προσέφεραν Σιάτσου σε 1 άτομο. Το ένα και μοναδικό feedback που πήραμε ήταν ότι  ένιωσε σαν να κάνει ώρες  «Σαβάσανα»(κλείσιμο στην Astanga Yoga – χαλάρωση).

 Ευαγγελία Κούλογλου
Ασκούσα Σιάτσου – Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛ.Ε.ΣΙ.

 

Κυριακή 21 Οκτωβρίου, 12:00 – 15:00

Α.Σ ΑΕΤΟΣ Εξαρχείων

«Η Ευαγγελία Κούλογλου ως συντονίστρια και ο Ιπποκράτης Δελβερούδης  προσέφεραν συνεδρίες Σιάτσου σε 9 άτομα! Το feedback που μας έδωσαν έχει πολύ ενδιαφέρον.  Οι συμμετέχοντες απάντησαν στις παρακάτω 2 ερωτήσεις:

– Και τι είδους εμπειρία ήταν η εμπειρία που είχατε από το Σιάτσου;
– Και υπάρχει κάτι άλλο γύρω από αυτή την εμπειρία;
(
Τις απαντήσεις των feedback θα τις βρείτε εδώ.)

Ευαγγελία Κούλογλου
Ασκούσα Σιάτσου – Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛ.Ε.ΣΙ.

 

 Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, 8:30 – 17:00

Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών – Ιπποκράτειο

“Την Παρασκευή 26 του μήνα η ομάδα που συνεργάζεται με το Ιατρείο Πόνου στο Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α., Δήμητρα Ξύδη, Έλενα Ντε Κόλ, Θέμης Ρηνάς, που είμαι υπεύθυνος αυτής της συνεργασίας και συντονιστής της συγκεκριμένης δράσης και Καρολίνα Στεφανοπούλου,με την πολύτιμη βοήθεια της συναδέλφου Αμυγδαλιάς Ξυνέλη, ζήσαμε μια πολύ όμορφη εμπειρία προσφέροντας 30λεπτες συνεδρίες σε 35 ανθρώπους απο το προσωπικό του Νοσοκομείου,γιατρούς,νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό. Η ευχαρίστηση απο την εμπειρία που είχαν και η αποδοχή του Σιάτσου πολύ μεγάλη. Τα σχόλια για την δουλειά μας πολύ κολακευτικά. Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, που δέχτηκε συνεδρία, μας ευχαρίστησε προσωπικά για την προσφορά μας αυτή και κυρίως για την συνολική παρουσία μας στο Νοσοκομείο τα 2 περίπου χρόνια που βρισκόμαστε εκεί. Αξίζει να αναφερθεί ότι υπήρξε και υπάρχει ενδιαφέρον από το προσωπικό για την δυνατότητα να βρεθεί τρόπος να επαναλαμβάνεται αυτό σε τακτική βάση. Από την μεριά μας ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Γιατρούς του Ιατρείου Πόνου κυρίες Κουρούκλη, Κρεμαστινού και Τσιρτσιρίδου για την υποστήριξή τους στο έργο μας όλο αυτό το διάστημα και κυρίως στην κυρία Κουρούκλη που έκανε πραγματικότητα την ιδέα για την ημέρα αυτή, στην Νοσηλεύτρια κυρία Κοζομπόλη που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην οργάνωση και τέλος στην Διοίκηση του Νοσοκομείου που δέχεται και υποστηρίζει την παρουσία μας στο Ιατρείο Πόνου”

Θέμης Ρηνάς
Ασκών Σιάτσου – Πιστοποιημένο Μέλος ΕΛ.Ε.ΣΙ

 

Σάββατο 27 Οκτωβρίου, 10:00 – 14:00

Β! ΚΑΠΗ Μελισσίων -Δήμου Πεντέλης 

«Συμμετείχαμε 8 συνάδελφοι και η Παναγιώτα Πολυχρόνη-Giannino είχε τον συντονισμό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις συναδέλφους Αμυγδαλιά Ξυνέλη, Κυριακή Φραντζή, Μαρία Κόκορη, Αλεξάνδρα Λιώνη, Αντιγόνη Τσεγγελή, Αντιγόνη Ελεφάντη, Ευαγγελία Κούλογλου για τη συμμετοχή και την υποστήριξή τους σ’αυτήν την εκδήλωση. Κοινή αίσθηση όλων μας, η συγκίνηση από τη φροντίδα και τη ζεστασιά που μας περιέβαλλαν οι γυναίκες στο ΚΑΠΗ.  Οι κυρίες μας καλοδέχτηκαν και μας φιλοξένησαν “στο σπιτικό τους” με μεγάλη χαρά, ενδιαφέρον και περιέργεια γι’αυτό που κάνουμε. Μας υποστήριξαν με τον καλύτερο τρόπο για να κάνουμε τη δουλειά μας όσο πιο καλά μπορούμε. Η ατμόσφαιρα στην κουζίνα ζέστανε τις καρδιές μας! Βλέπω τις φωτογραφίες και είναι σαν να βλέπω μάζωξη από γιορτή με ανθρώπους που νοιάζονται ο ένας για τον άλλον. Ιδιαίτερες ευχαριστίες, από την πλευρά του ΚΑΠΗ, στην κυρία Ελένη Ευτυχίδου που πίστεψε στο Σιάτσου και τη δυνατότητα της εκδήλωσης και την κυρία Καίτη Μασμανίδου που εμπιστεύτηκε να υποστηρίξει την εκδήλωση. Συνολικά κάναμε 12 συνεδρίες. Το feedback που μας έδωσαν οι κυρίες είναι πολύ ενδιαφέρον. Απάντησαν στις παρακάτω 2 ερωτήσεις:

– Και τι είδους εμπειρία ήταν η εμπειρία που είχατε από το Σιάτσου;
– Και υπάρχει κάτι άλλο γύρω από αυτή την εμπειρία;
(
Τις απαντήσεις των feedback θα τις βρείτε εδώ.)

Η συνάδελφος Αλεξάνδρα Λιώνη  ανέφερε «….Με συγκίνησε η ζωντάνια, η φιλοξενία και η διάθεση να μας περιποιηθούν.  Μητέρες οι ίδιες, γυναίκες που μεγάλωσαν παιδιά και εγγόνια, άνθρωποι που βλέπουν την ζωή από τα χρόνια των 60 +…, δεν είναι τυχαίο που είδαν στο Σιάτσου την φροντίδα, την αγάπη, την ανακούφιση, την θαλπωρή και την ζεστασιά!». Επίσης, η συνάδελφος Μαρία Κόκορη σχολίασε « Είναι πολύ ενδιαφέρον το ότι είχα την ίδια θετική εμπειρία  από άτομα αυτής της ηλικίας και στις κλινικές πόνου στα νοσοκομεία. Έδειχναν πάντα αναγνώριση αυτού που προσφέρουμε εθελοντικά. Επίσης για μένα είναι ιδιαίτερα «ευχάριστο» να βλέπω ανθρώπους που «δεν σταματούν να ζουν πριν πεθάνουν!»

Παναγιώτα Πολυχρόνη-Giannino
Ασκούσα Σιάτσου – Γ. Γραμματέας του Δ.Σ. της ΕΛ.Ε.ΣΙ.

 

Και του χρόνου!!!!

2019-10-17T15:19:41+00:00