15η Τακτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση / 13 Φεβρουαρίου 2021

//15η Τακτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση / 13 Φεβρουαρίου 2021

“Στην πραγματικότητα στη ζωή όλα είναι αλληλένδετα. Όλοι οι άνθρωποι είναι πιασμένοι σε ένα χωρίς διαφυγή δίκτυο αμοιβαιότητας, δεμένοι μέσα σε ένα και μοναδικό μανδύα πεπρωμένου. Οτιδήποτε επηρεάζει τον ένα άμεσα επηρεάζει τους άλλους έμμεσα. Δεν μπορώ ποτέ να γίνω αυτό  που θα έπρεπε να είμαι εως ότου γίνεις αυτό που θα έπρεπε να είσαι και δεν μπορείς να γίνεις αυτό που θα έπρεπε να είσαι εως ότου γίνω αυτό που θα έπρεπε να είμαι. Αυτή είναι η αλληλένδετη δομή της πραγματικότητας.”

Martin Luther King Jr

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η 15η Τακτική Γενική Απολογιστική Συνέλευση. Απαρτία με 27 Πιστοποιημένα και Ταμειακώς εντάξει Μέλη και σύνολο 34.
Η Σιάτσου Κοινότητα παραμένει ενεργή με επίγνωση.
Πάμε σε μια νέα εποχή που απαιτείται ο καθένας καθεμία από εμάς να λύσει τις προσωπικές του δυσκολίες ή τουλάχιστον ενσυνείδητα να καλλιεργεί την προσωπική του ανάπτυξη, αλλιώς η διαχείριση του Εαυτού μας ως Σιάτσου θεραπευτής –τρια δεν μπορεί να σταθεί με διαύγεια και ευθύτητα. Η διαφορετικότητα, η ενσυναίσθηση και η καλλιέργεια του ‘ακούειν’ οδηγούν στην αληθινή ενσυναίσθηση του εαυτού και την συμπόνια στην κοινωνία. Η ΕΛ.Ε.ΣΙ. είναι μια μικρή κοινωνία που ευχόμαστε και οραματιζόμαστε τα μέλη της να μην είναι στην σιωπή λόγω αδυναμίας, να επιλέγουν την σιωπή ή την μη συμμετοχή με επίγνωση, δημιουργώντας εκείνο το ασφαλές πεδίο για να λειτουργήσει η ροή της ενέργειας μας, χωρίς κριτική, με εμπιστοσύνη. Ίσως ο δρόμος να συνεχίζει πιο συνειδητά από τον εαυτό μας πρώτα. Η υγεία στο σώμα- ψυχή και πνεύμα να πρέπει να καθρεφτίζεται πρώτα στις ζωές μας για να μπορεί να αγγίξει με αληθινή φροντίδα τον συνάδελφο μας, τον πελάτη μας, το περιβάλλον μας.

Αγαπητά μέλη,

Ευχόμαστε το 2021 να φέρει κάθε καλό μέσα από την δυσκολία και την πρόκληση των ημερών. Είναι ομολογουμένως μια δύσβατη εποχή που καλούμαστε να αντλήσουμε και ενεργοποιήσουμε νέες κατευθύνσεις δημιουργικότητας για την συνέχιση της προσωπικής και επαγγελματικής μας ζωής.

Με επιμονή, πίστη και αγάπη συνεχίζουμε να θέλουμε να υπάρχουμε ως Ασκούντες-ούσες το Σιάτσου.

Πλησιάζει η ώρα της Τακτικής Απολογιστικής Γεν. Συνέλευσης  σύμφωνα με τα άρθρα 11,12,13,14,15,16,17 και 25 του καταστατικού που ορίστηκε η 13 Φεβρουαρίου 2021, Σάββατο 17.00 – 20.00 μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

Θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

  1. Απολογισμός Πεπραγμένων του Δ.Σ.
  2. Οικονομικός Απολογισμός έτους 2020
  3. Εκλογές των Επιτροπών Πιστοποίησης και Δεοντολογίας
  4. Διάφορα θέματα

Στην Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το Καταστατικό άρθρο 13, δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα Πιστοποιημένα και ταμειακώς εντάξει μέλη. Τα Δόκιμα και τα Απλά μέλη έχουν δικαίωμα να παρίστανται στην Γενική Συνέλευση χωρίς η συμμετοχή τους να μετράει στην απαρτία και χωρίς να έχουν δικαίωμα ψήφου.

Αν κάποιο από τα Πιστοποιημένα μέλη δεν μπορεί να παρίσταται, παρακαλούμε να εξουσιοδοτήσει γραπτά ένα από τα Πιστοποιημένα μέλη που πρόκειται να παραστούν. Σύμφωνα με το Καταστατικό άρθρο 11, κάθε παριστάμενο Πιστοποιημένο μέλος μπορεί να εκπροσωπεί μέχρι 2 απόντα και ταμειακώς εντάξει μέλη, με γραπτή εξουσιοδότησή τους. Παρακαλούμε συνεννοηθείτε με το Πιστοποιημένο μέλος που θέλετε να σας εκπροσωπήσει, για να μην υπερβεί τις δύο εξουσιοδοτήσεις που μπορεί να δεχτεί, και θυμηθείτε να πληρώσετε  την συνδρομή σας.

Εξουσιοδότηση_Γ.Σ.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 χωρίς άλλη ειδοποίηση την ίδια ώρα και μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

 Στην Γενική Συνέλευση του 2020 είχε αποφασιστεί το αντίτιμο της συνδρομής να οριστεί στα 50€ (Δόκιμα Μέλη) και 60€ (Πιστοποιημένα Μέλη) λόγω των αναγκών υποστήριξης   από πλευράς της ΕΛ.Ε.ΣΙ. προς τους εθελοντές, (κάλυψη κόστους παροχής εποπτείας από επαγγελματίες ψυχικής υγείας), προβολή στα social media, διαφημιστικό υλικό, εκδηλώσεις, κόστος χώρων φιλοξενίας, (και άλλα που προκύπτουν). Δεδομένης της αύξησης του κόστους των παραπάνω (ενδεικτικά αναφέρουμε πως δεν γίνεται να φιλοξενείται πλέον η ΕΛ.Ε.ΣΙ. σε χώρους χωρίς έστω ένα μίνιμουμ κόστος ενοικίου ή φόρου προς τον χορηγό) και χωρίς την εισροή αρκετών νέων μελών καθιστούν αναγκαία την αναπροσαρμογή της συνδρομής.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της περιόδου που διανύουμε, η ετήσια συνδρομή για το 2021 μειώνεται στο 50%: δηλαδή 25€ για τα Δόκιμα μέλη και 30€ για τα Πιστοποιημένα. Όσες/οι δεν έχετε καταβάλει τη συνδρομή σας για το 2020 θα χρειαστεί να επανεγγραφείτε (15€). Πληροφορίες-οδηγίες εδώ.

Λόγω των συνθηκών της περασμένης και της συνεχιζόμενης χρονιάς, είχαμε παρατείνει την ημερομηνία καταβολής της συνδρομής για τον Σεπτέμβριο του 2020. Με βάση το καταστατικό Άρθρο 8, παράγραφος γ, η τελική ημερομηνία της καταβολής της συνδρομής είναι τέλος Μαρτίου κάθε έτους.

Με κατανόηση της συνεχιζόμενης οικονομικής δυσπραγίας και για το 2021, παρακαλούμε όποιος-α συνάδελφος επιθυμεί να συνεχίσει την συμμετοχή του στον Σύλλογο, να επικοινωνήσει με την γραμματεία.

Πέραν των 1,2,3 θεμάτων στην ενότητα 4 θα ανακοινωθούν σύντομα θέματα τρέχοντα που καλούνται τα Πιστοποιημένα και Δόκιμα Μέλη να συνδράμουν με την ενεργή συμμετοχή τους. Χρειάζεται να δημιουργηθεί και πάλι ένα γόνιμο έδαφος αλληλεπίδρασης για το προχώρημα του Συλλόγου κάτω από αυτές τις συνθήκες καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι είμαστε απαραίτητοι-ες ως Ασκούντες-ούσες  το Σιάτσου.

Είναι εύκολο να βρεθούμε μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ όλοι μαζί αυτή την φορά!! Η Γεν. Συνέλευση του Συλλόγου που γίνεται μία φορά τον χρόνο, είναι μια πολύ σημαντική πράξη συμμετοχής των Μελών προς το Σώμα της ΕΛ.Ε.ΣΙ. Ας τιμήσουμε με αγάπη και φροντίδα αυτή την συνεύρεση και αλληλεπίδραση. Χρειάζεται ΤΩΡΑ πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Εστιασμένοι στο Καλό Σιάτσου θα χαρούμε να συναντηθούμε όλοι μαζί έστω μέσα από τις οθόνες μας.

Καλή μας αντάμωση!

Με θερμούς χαιρετισμούς,

Πρόεδρος

Αντιγόνη Τσεγγελή


 

 


 

2021-02-16T09:31:05+00:00