Επιμορφωτικός Κύκλος Διαλέξεων: «Ο Ρόλος του Τριπλού Θερμαστή στο στοιχείο της Φωτιάς και στη συναισθηματική εμπειρία» / 26-27 Οκτωβρίου 2019, Αθήνα

//Επιμορφωτικός Κύκλος Διαλέξεων: «Ο Ρόλος του Τριπλού Θερμαστή στο στοιχείο της Φωτιάς και στη συναισθηματική εμπειρία» / 26-27 Οκτωβρίου 2019, Αθήνα

Επιμορφωτικός Κύκλος Διαλέξεων με την Carola Beresford-Cooke, MRSS(T).

 «Ο Ρόλος του Τριπλού Θερμαστή στο στοιχείο της Φωτιάς και στη συναισθηματική εμπειρία»

26-27 Οκτωβρίου 2019, Αθήνα.

Στόχοι του Μαθήματος:

Εισαγωγή στην σημασία του Τριπλού Θερμαστή, ποια η θέση του στο Στοιχείο της Φωτιάς, η ιστορία της ερμηνείας του στην Κινέζικη, Ιαπωνική και Ζεν Σιάτσου Θεωρία. Συζήτηση για την πιθανότητα σύνδεσης του Τριπλού Θερμαστή  με τον συνδετικό ιστό.

Αποτέλεσμα: κατανόηση του πεδίου και του εύρους του θέματος του Τριπλού Θερμαστή και της θέση που καταλαμβάνει στην ιστορία της Ασιατικής ιατρικής.

 • Κατανόηση της αναγκαιότητας για οριζόντιο διαχωρισμό της σωληνωτής ανατομίας του σώματος, άμεση εμπειρία των τριών διαφορετικών ποιοτήτων Κι των Τριών Θερμαστών.
 • Οι 3 Θερμαστές στις συναισθηματικές εμπειρίες.
 • Σύνδεση των λειτουργιών των μεσημβρινών σε κάθε Θερμαστή με διαφορετικές συναισθηματικές εμπειρίες και παρατήρηση, του πως αυτές μπορεί να γίνουν αισθητές σε μια συνέδρια Σιάτσου.
 • Διερεύνηση πως μπορούμε να αντιληφθούμε την ένταση ή το μπλοκάρισμα σε ένα σημείο εισόδου μεταξύ των Τριπλών Θερμαστών (π.χ. διάφραγμα, πυελικό έδαφος, μύες λαιμού). Εξερεύνηση τρόπων απελευθέρωσης αυτών των σημείων όταν χρειάζεται να γίνει.
 • Εισαγωγή της δυνατότητας ενθάρρυνσης της συναισθηματικής ηρεμίας του δέκτη, μέσω της σύνδεσης του με το συμπαντικό Κι.
 • Αξιολόγηση της εμπειρίας των συμμετεχόντων στο σεμινάριο μέχρι αυτό το σημείο, ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, λύση όποιων θεμάτων προκύψουν.
 • Επανασύνδεση με την ενέργεια της ομάδας, εστίαση με το προσωπικό Κι και επανεξέταση του πυρήνα του θέματος του σεμιναρίου.
 • Κατανόησή του Κεντρικού Καναλιού μέσω της εμβρυολογίας, αναζήτηση ενός πιθανού μοντέλου σχέσης μεταξύ Κινέζικων και Ινδικών συστημάτων που δημιουργεί σύνδεση των μεσημβρινών με τα Τσάκρας, παρατήρηση πως ο Τριπλό Θερμαστής ταιριάζει σε αυτό το σχήμα.
 • Κατανόηση πως ‘η ενεργειακή ιατρική’ και όλες οι τεχνικές του Σιάτσου μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν ένας τρόπος συσχέτισης  του σώματος (που συνενώνεται εσωτερικά μέσω του συνδετικού ιστού) και των συναισθημάτων, σε μια ενεργειακή ολότητα. Ο ρόλος ενός ασκούντα Σιάτσου στην εδραίωση ενός ενεργειακού πεδίου που προσφέρει αίσθηση ασφάλειας και δυνατότητα επέκτασης μέσα στο οποίο ο δέκτης έχει την δυνατότητα να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του.
 • Αναγνώριση της λειτουργία της αυτό-προστασίας σαν βάση όλων των μορφών ζωής, παρατήρηση του πως λειτουργεί συνολικά μέσω του συνδετικού ιστού, εξερεύνηση της συσταλτικής  λειτουργίας στην πράξη.
 • Κατάθεση της προσωπικής εμπειρίας για μια κοινή κατανόηση της ύλης που εξετάσθηκε.
 • Συσχέτιση του Τριπλού Θερμαστή και του Περικαρδίου για άλλη μια φορά με το στοιχείο της Φωτιάς και της επεκτατικής κίνησης σαν εξισορρόπηση της σύσπασης, αναγνώριση της αναγκαιότητας και των δύο.
 • Ανασκόπηση όλου του υλικού που καλύφθηκε. Κατάληξη.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου κύκλου διαλέξεων εδώ .

26 & 27 Οκτωβρίου 2019

Ωρα 10:00 π.μ. – 18:00 μ.μ.

Aikido Dojo Λένορμαν 114, 5ος Όροφος, Αθήνα

Η Carola Beresford-Cooke ασχολείται με το Shiatsu εδώ και 38 χρόνια. Κύρια δασκάλα της ήταν η Pauline Sasaki. Η δουλειά της κινείται μέσα στο πλαίσιο παράδοσης της θεωρίας του Μασουνάγκα, σεβόμενη παράλληλα την δύναμη της ΠΚΙ και της φιλοσοφίας της. Έχει επίσης εκπαιδευτεί στον βελονισμό. Είναι η συγγραφέας του βιβλίου “Shiatsu Theory and Practice” – ‘Shiatsu Θεωρία και Πρακτική’ και διδάσκει Shiatsu διεθνώς. Έχει ολοκληρώσει την σειρά 12 DVDs με θέμα “The Meridians of Shiatsu” – ‘Οι Μεσημβρινοί του Shiatsu’. Μένει στην εξοχή στην Ουαλία με τον σύζυγο της, τον σκύλο και την γάτα της και έναν κείμενομενο  πληθυσμό από κότες.

 

 

Κόστος συμμετοχής :
– για τα μέλη της ΕΛ.Ε.ΣΙ. 190€
– για μη μέλη 250€
– με ταυτόχρονη εγγραφή δύο ατόμων το ποσό ανέρχεται στα 220€ (έκαστος)

Κατεβάστε και συμπληρώστε την ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ.

Για κάθε διευκρίνιση επικοινωνήστε μαζί μας στο info.shiatsugr@gmail.com ή στο τηλ. (+30) 210-8214844

Οι καταθέσεις γίνονται στον ακόλουθο λογαριασμό με τίτλο (Επιμορφωτικός Κύκλος Διαλέξεων) και τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον καταθέτη.

ALPHA BANK
Αρ. Λογ. 164 00 2320 004680
IBAN GR89 01401640 1640 0232 0004 680
BIC CRBAGRAA
Κάτοχος λογ. Ελληνική Εταιρεία Σιάτσου ΕΛ.Ε.ΣΙ.

Τελευταία μέρα κατάθεσης 10 Οκωβρίου 2019. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.


For English press here.

2019-10-23T08:05:20+00:00