Επιμορφωτικός Κύκλος Διαλέξεων «Κρατώντας την Ουρά της Τίγρης: Αισθανόμενοι και Ακολουθώντας το Qi» / 1-2 Οκτωβρίου 2016, Αθήνα

/, Επιμόρφωση/Επιμορφωτικός Κύκλος Διαλέξεων «Κρατώντας την Ουρά της Τίγρης: Αισθανόμενοι και Ακολουθώντας το Qi» / 1-2 Οκτωβρίου 2016, Αθήνα

Συνάντηση με την Carola Beresford-Cooke,MRSS(T)

H επικοινωνία-σύνδεση με το Ki είναι η ουσία μιας καλής συνεδρίας Σιάτσου και κατά την διάρκεια της πολύχρονης άσκησης διδασκαλίας και επίβλεψης, έχω διαπιστώσει ότι η «Αίσθηση Σύνδεσης με το Κι» είναι ένα από τα θέματα που οι άνθρωποι είναι πιο πρόθυμοι να αναπτύξουν. Υπάρχουν τεχνικές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να βελτιώσουμε την ευαισθησία μας, τόσο τη δική μας όσο και των δεχόμενων το Σιάτσου. Πολλές από αυτές αφορούν προσωπική «αυτο-ανάπτυξη», πολλές από αυτές είναι πρακτικές δεξιότητες.

Εδώ είναι μερικά από τα θέματα του εργαστηρίου:

Θα επιδιώξουμε να δώσουμε ίσο χρόνο τόσο στην εξωτερική πρακτική – δίνοντας και λαμβάνοντας άφθονο shiatsu – και την εσωτερική πρακτική – απολαμβάνοντας ασκήσεις και διαλογισμούς και επιτρέποντας χρόνο στον εαυτό μας, για να παρατηρήσει και να απορροφήσει τα οφέλη τους.

Ένα κλειδί για την εμπειρία του Qi είναι μια στάση ευθυγραμμισμένη με τη Γη και τον Ουρανό, και θα προσπαθήσουμε να αισθανόμαστε άνετα με αυτές τις μεγάλες φυσικές δυνάμεις.

Η Εξισορρόπηση του «γεμάτου» και «άδειου» είναι κεντρικής σημασίας στη φιλοσοφία της Ανατολής. Μπορούμε να μεταμορφώσουμε την πρακτική μας μαθαίνοντας πώς να το κάνουμε αυτό με συγκεκριμένους και πρακτικούς τρόπους , έτσι ώστε να βοηθήσουμε τους δεχόμενους μας σε προβλήματα στο σωματικό επίπεδο.

Θα εστιάσουμε στην αξία των δικών μας αισθήσεων, όταν δίνουμε Σιάτσου.

Θα ευχαριστηθούμε!

2019-06-16T16:07:10+00:00